Til forsiden
Login
Til forsiden
Til forside
Printvenlig side
SitemapEnglish

Lad det Krible og Krable!


Naturvejlederforeningen har sammen med DR Ramasjang, gjort maj måned til en landsdækkende Krible Krable-måned. Her opfordres daginstitutioner og børnefamilier landet over til at komme ud i naturen – på smådyrs-jagt i den nære natur, til lands, til vands og i luften. Dygtige naturvejledere landet over bakker op om Krible Krable måneden, ved at tilbyde Krible Krable-arrangementer for daginstitutioner og børnefamilier. Det fælles ønske er, at børn og voksne gennem små naturundersøgelser, leg og læring får øjnene op for, at den bynære natur er fuld af liv – naturen er lige uden for døren, uanset hvor du bor!


Visionen
Visionen med Krible Krable er, at børn, uanset om de bor i byen eller på landet, bliver inspireret til at undersøge og udforske den nære natur og dens beboere, gennem spændende aktiviteter, nysgerrighed, leg og læring.

         
                                                                                     Foto: Allan Trolle for Nordea-fonden

Krible Krable-jagt under åben himmel og på skærmen

Krible Krable kommer til at udfolde sig i store og små byer i hele Danmark. Her vil professionelle naturvejledere lave arrangementer for daginstitutioner og børnefamilier i de bynære grønne og blå områder og på legepladser.
Daginstitutioner landet over opfordres til at melde sig som "Krible Krable institution" og dermed gribe bolden og arbejde med Krible Krable i deres pædagogiske praksis.

I uge 21 i maj2016, viser DR Ramasjang Krible Krable-TV om smådyrenes liv og om børn og naturvejledere på Krible Krable-jagt i naturen.

Desuden kan børn, forældre og pædagoger finde inspiration og blive klogere på naturen med den nye
Krible Krable-web-app eller her på projektets hjemmeside.


Fakta om projektet
  • Krible Krable-universet er udviklet i et samarbejde mellem Naturvejlederforeningen og DR Ramasjang.
  • Målgruppen er henholdsvis børn og personale i daginstitutioner og børnefamilier.
  • Formålet med projektet er at inspirere børn og forældre til at gå på opdagelse i naturen, samt at motivere og ruste det pædagogisk personale i daginstitutionerne til at igangsætte Krible Krable-aktiviteter og projekter på egen hånd.
  • Alene i 2015 har naturvejledere fra Naturvejlederforeningen afholdt 62 offentlige Krible Krable børnefamiliearrangementer, 430 Krible Krable arrangementer for daginstitutioner, SFO og indskoling samt 29 Krible Krable kurser for pædagoger, fordelt på 40 forskellige steder i Danmark.
Se Nordea-fondens video om Krible Krable HER
Rigtig god Krible Krable jagt!


 
                              


Nordea-fonden støtter Naturvejlederforeningens arbejde med Krible Krable.
Du kan læse mere om Nordea-fondens støtte til Krible Krable
HER

Friluftsrådet støtter udvalgte delmål af Naturvejlederforeningens arbejde med Krible Krable.

 

 
CMS med søgemaskineoptimering og ehandel